Koud hè…
De dagen worden korter en kouder. Het is even wennen, maar tegelijkertijd is het genieten van al het moois wat ieder seizoen te bieden heeft. Ook dit seizoen heeft veel te bieden. Lekker uitwaaien aan het strand, genieten van de herfstkleuren tijdens een frisse boswandeling en gezellig ontspannen in huiselijke sfeer tijdens de lange avonden. Lekker eten hoort daar natuurlijk ook bij.
Het is weer het seizoen van de stevige maaltijden. Wij hadden zin in zuurkool, maar dan net even iets anders.
Probeer dit recept eens. Verrassend anders en lekker!
Zuurkool met peer en brie
# 1 pond zuurkool.
# aardappelen.
# 1 bakje spekjes.
# 1 ui.
# 1 pakje brie.
# 2 handperen
# 1theel kruidnagelpoeder.
# peper zout.
# nootmuskaat.
# 2 beschuiten.
# boter.
# beetje melk
Snij de ui in kleine stukjes.
Snij de zuurkool fijn als het te grof is.
Snij de witte buiten kant van de brie en snij de brie in plakjes.
Vet de oveschaal in met boter.
Kook de zuurkool met de aardappels en de ui en zout en kruidnagelpoeder in gaar.
Bak de spekjes in een klein beetje boter in de koekepan knapperig.
Giet de zuurkool af en vang een beetje vocht op. Doe er een klont boter en nootmuskaat en een beetje peper en melk bij en mix er een stampot van, roer er nog een klein beetje van het kookvocht door.
Roer de spekjes erdoor en doe dit alles in de ingevette ovenschaal.
Zet de schotel in een oven van 200 graden en haal hem eruit als de kaas gesmolten is.