Fris met fruit van het seizoen


Fris met fruit van het seizoen

Wij werken graag met groenten en fruit van het seizoen. De meeste producten zijn simpelweg het lekkerst in bepaalde seizoenen. Sterker nog, in sommige gevallen kan de kwaliteit van een product zelfs per maand verschillen.

perzik

In de zomer is er veel, lekker fruit verkrijgbaar. Deze maand is een aantal fruitsoorten het lekkerst. Bijvoorbeeld de Perzik. Die zijn nu niet te versmaden. Natuurlijk heerlijk om zo te eten, maar je kunt de perzik ook in veel, verrassende gerechten gebruiken.
Een eenvoudig, maar heel lekker fris nagerecht is deze bijvoorbeeld.

Trifle met peer en perzik.
4 personen

250 gram mascarpone
40 gram poedersuiker
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt
6 eetlepels sinaasappelsap
1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden
4 of 6 halve perziken in partjes

Neem 4 hoge glazen en verdeel hier de verkruimelde bitterkoekjes over. Verdeel daarover de sinaasappelsap.
Klop de mascarpone, de poedersuiker en geraspte sinaasappelschil luchtig en verdeel de helft over de 4 glazen.

Leg hierop de in parten gesneden peer en stukjes perzik. Schep daarop de rest van de mascarpone en zet de trifle in de koelkast. Ongeveer een 1/2 uur om de smaak in te laten trekken.

Garneer voor het opdienen de trifle met nog wat stukjes perzik en / of bitterkoekjes.

Eet smakelijk.