Lekker wild eten…


Lekker wild eten…

Nu is de tijd om wild te eten.  Onze chef Huib heeft een heerlijk wildrecept uitgeschreven voor jullie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Eet smakelijk alvast!

wildseizoen

Ingrediënten

1 kg hertenpoulet

boter of margarine

peper en zout

150 gram spek, in blokjes

1 flinke ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, gehakt

1 takje rozemarijn gehakt

3 takjes tijm gerist

1/2 knol selderij in blokjes

1 winterpeen, in blokjes

Geraspte schil van 1 citroen

1 kaneelstokje

4 dl rode wijn

beetje suiker

100 gram cranberry

Bereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met peper, zou en bloem.
Doe de boter in de braadpan of hapjespan en wacht tot de boter goed heet en niet meer bruist.
Bak dan het vlees aan tot het aan alle kante lekker bruin is.
Voeg de groenten en spek erbij en bak het geheel nog even om.

Vervolgens giet je de rode wijn en het water in de pan en laat je het geheel op een lage temperatuur,rustig gaar stoven met de deksel op de pan. Dat duurt ongeveer 1,5 uur.

Lekker met aardappelpuree bijgerechten als spruitjes, witlof, appel compote of stoofperen.

Eet smakelijk!

+ There are no comments

Add yours